Vakantie Afrika Wat Mee Te Nemen

Published Feb 16, 22
11 min read

Vakantie Zuid-afrika: De Leukste Tips Op Een Rijtje - Expeditie

7 praktische tips voor je vakantie naar Zuid-Afrika met kinderen - Zuid- Afrika.nlDit is de ultieme reisroute voor Zuid-Afrika + tips - REISJUNK


Je zult dus zowel zomerkleding als een vest en een trui moeten inpakken voor een vakantie naar Zuid-Afrika met kinderen. Houd er rekening mee dat een safari in een open jeep, in juli en augustus, in de vroege ochtend en ook aan het begin van de avond enorm koud zal zijn.

Niet fijn met kinderen in een safari jeep, zelfs niet onder een dekentje! Uiteraard kun je ook naar de Zuid-kust en Kaapstad in de winter. Je zult er niet bevriezen, maar hebt er wel veel kans op regenachtig en guur weer, een beetje zoals onze herfst. Beste reistijd Zuid-Afrika met kinderen is van een aantal factoren afhankelijk, Ben je (nog) niet aan de schoolvakanties gebonden dan ligt het er een beetje aan wat je wil doen en zien wanneer je het beste naar Zuid-afrika reist.

Vakantie Naar Afrika - Tips Voor Jouw Droomreis - ©Ik Ben Op ReisLigt je accent meer op de stranden dan is onze winter perfect. Houd er wel rekening mee dat het rond Oud- en Nieuw en ook nog in januari overal ontzettend druk is, doordat de Zuid-Afrikanen dan zelf vrij zijn - Serengeti. Het voorjaar en het najaar zijn in vrijwel alle delen van Zuid-Afrika een fijne reisperiode: niet te warm, niet te nat en in het voorjaar (september/oktober) is de noordelijke kaap één grote bloemenzee.

Zuid-Afrika: de perfecte reisbestemming voor ‘t hele gezin, In Zuid-Afrika zijn verschillende plekken waar je langere tijd op één plek kunt verblijven om van daaruit de omgeving te verkennen. Deze manier van reizen met kinderen heeft echt mijn voorkeur. Op die manier hoef je niet elke dag te reizen en ook niet steeds weer alle bagage in- en uit te pakken.

Rondreis Zuid-afrika, 15 Dagen - Djoser

De kinderen krijgen zo ook de kans om aan een plek te wennen en worden niet van hot naar her gesleept. Relaxte kinderen zijn blije kinderen en zo heeft iedereen een fijne vakantie. In Zuid-Afrika zijn hartstikke leuke speeltuintjes, Fijne plekken in Zuid-Afrika met kinderen, Een plek in Zuid-Afrika waar je best een week kunt zitten zonder je te vervelen is Hazyview.

Zo kun je op safari met kinderen, terwijl je overnacht in een groot appartement met alle voorzieningen voor een betaalbare prijs. Bovendien vermijd je zo het risico op malaria, doordat je na zonsondergang, als de malaria muggen actief worden, het malariagebied verlaat - Sal.Saint Lucia is nog zo’n fijne plek waar je wel een week kunt zijn in Zuid-Afrika met kinderen.

Vakantie Naar Afrika - Tips Voor Jouw Droomreis - ©Ik Ben Op Reis

Iets buiten Saint Lucia is Veyane Cultural village, waar kinderen de locale Zulu-klederdracht kunnen passen en mee mogen dansen met de Zulu tijdens de dansvoorstelling. In een kwartier ben je in het i, Simangaliso Wetlands Park, waar je vanuit de eigen auto wildlife kunt spotten en een ander schitterend, breed zandstrand hebt.

Saint Lucia, Zuid-Afrika met kinderen, Tussen Hazyview en Saint Lucia ligt Swaziland, dat een kort uitstapje naar het buitenland is vanuit Zuid-Afrika. In Swaziland kunnen de kinderen op veel plekken paardrijden en in Mlilwane Wildlife Sanctuary kun je, vanwege het ontbreken van echt gevaarlijk groot wild, met het gezin fietsen in een wildpark.

Tanzania: Feiten En Handige Tips

Hebben de kids nog niet genoeg van het strandleven, dan kun je een paar uurtjes zuidelijk van Saint Lucia een paar dagen strand doen om heerlijk te ontspannen samen. Zijn jullie toe aan een nieuwe uitdaging, dan rijd je meteen door naar de Drakensbergen. Hier zijn veel hikes perfect te doen met kinderen en ook kom je hier andere leuke activiteiten tegen, zoals paardrijden of steppen en voor iets grotere kinderen is zip-linen echt superstoer.

Hier mogen ze slangen, hagedissen en andere dieren zelf vasthouden. Wil je toch weer wild spotten dan is Spioenkop Nature Reserve slechts een half uurtje rijden en in dit kleinere, maar zo mooie park kun je ook lekker een uurtje bij een picknickspot aan het water doorbrengen en er zijn zelfs schommels.

Zuid-afrika Met Kinderen - Gezin Op Reis

Dit kan niet in alle parken, het hangt er vooral vanaf of de wegen geschikt zijn om met een gewone auto overheen te rijden. Je hebt in de meeste gevallen geen 4×4 nodig, een normale middenklasse auto volstaat prima. Onthoud wel dat ze hier links rijden en dat is even wennen.

🙂 Parken waar je mooie self drives kunt maken in het Noordelijke deel van Zuid-Afrika zijn Kruger, Hluhluwe-i, Mfolozi, Mkuze en Spioenkop. In Swaziland rijd je zelf rond in Mlilwane Nature Reserve. Wat heel leuk is voor kinderen in Mlilwane is dat er een apart, afgerasterd deel is met bijzondere diersoorten.

De Gouden Tips Voor Reizende Vrouwen In Oost-afrika

In Hluhluwe-i, Mfolozi zit ook een breeding center (kweekcentrum). In het zuidelijk deel van Zuid-Afrika is Addo Elephant Park ideaal voor een self drive. Kies in een land als Zuid-Afrika het liefst voor een huurauto bij een betrouwbare maatschappij. Zelf kiezen wij ervoor om te gaan voor een auto zonder risico’s en we kopen daarom het eigen risico altijd af.

Soms is dit 6 jaar, maar soms ook 10 of zelfs 14 jaar. Ook de rustkampen (rest camps) in de privéparken hebben meestal een minimumleeftijd (vaak 10 of 14 jaar), maar in de nationale parken zijn kinderen van alle leeftijden welkom. In Kruger park hebben sommige rest camps een zwembad, een fijne afwisseling op de safari voor kinderen.

Afrika Vakantie - Vind Hier De Beste Deals

Deze geboorteakte vraag je aan bij je gemeente. In de meeste gevallen kan dit gewoon online en worden de documenten binnen een paar dagen naar je toe gestuurd. Houd er rekening mee dat je de geboorteakte op tijd aanvraagt, zodat je niet vlak voor vertrek nog stress hebt. Ga je als ouder alleen met jullie kind(-eren) naar Zuid-Afrika? Dan heb je altijd schriftelijke toestemming nodig van de andere ouder.

Kijk hier dan, hoe leuk Zuid-Afrika met kinderen is! Andere reisdocumenten, Verder hoef je geen visum aan te vragen als je naar Zuid-Afrika reist, tenzij je langer dan 3 maanden wil blijven. Zorg wel dat je paspoort nog 2 lege pagina’s heeft en na thuiskomst nog minstens een maand geldig is.

Rondreizen Door Afrika - Flydrive.tips - Fly Drive Afrika

Verre vliegreis, Vliegen naar Zuid-Afrika is best pittig met 2 jonge kinderen. Toch hebben wij het ervaren als prima te doen, zeker met de overstap ongeveer halverwege in Caïro. Een volgende keer zouden we echter niet meer met de bijzonder kindonvriendelijke Egypt Air gaan en liever wat meer betalen voor meer comfort.

Zo kom je goed beslagen ten ijs en dat scheelt al de helft. Heb jij nog aanvullende tips voor reizen naar Zuid-Afrika met kinderen?.

Praktische Tips Zuid-afrika - Dit Wil Je Weten Als Je Een Roadtrip

Ja je leest het goed, ik ga naar Zuid-Afrika! 😀 Begin september is het zover, dan ga ik samen met mijn vriendin 3 weken rondreizen door dit prachtige land. Dat dit land zo mooi is, heb ik zelf in 2011 al mogen ontdekken. Ik heb toen een georganiseerde rondreis gemaakt waarbij we begonnen in Kaapstad.

Net als de andere verre reizen die ik al heb gemaakt, ga ik ook dit keer weer georganiseerd. Persoonlijk zie ik het niet zitten om op eigen houtje Zuid-Afrika te verkennen en mijn vriendin al helemaal niet haha.. 😉 Met een groep van twintig man zullen we in 21 dagen rondreizen van Kaapstad naar Johannesburg, waarbij we ook de landen Lesotho en Swaziland zullen aandoen.

1 Week Zuid-afrika? Inspiratie Korte Reisroutes - Riksja Travel

Het volgende staat onder andere op de planning! Kaapstad Onze reis begint in Kaapstad. In 2011 ben ik hier mijn groepsrondreis ook begonnen, echter hebben we toen weinig van de stad kunnen zien omdat we vanuit Londen onze vlucht op een half uur na mistten, dat was balen! Dit keer hoop ik op betere tijden en wil ik dolgraag meer van Kaapstad zien.

Ook wil ik Robbeneiland bezoeken. Het lijkt me bijzonder interessant om meer te weten te komen over de gevangenis waar Nelson Mandela maar liefst 27 jaar heeft vastgezeten. Plettenberg Bay Ook staat Plettenberg Bay op het programma, een kustplaats die zeer geliefd is bij de Zuid-Afrikanen. Vanuit deze stad maken we een excursie naar Tsitsikamma N.P.

Rondreis Zuid Afrika - Alles Over Reizen Naar Zuid Afrika

Hier kunnen we een wandeling maken naar de monding van de Stormrivier. Ook kunnen we een gedeelte van de Otter Trail gaan lopen. Deze trail schijnt schitterende uitzichten te hebben over steile klippen en bossen. Een walvistocht behoort ook tot de mogelijkheden, wat ons echt heel gaaf lijkt! Ik heb in Argentinië bij Península Valdés al een keer walvissen mogen spotten, maar deze tocht ga ik ook zeker maken.

Eerste reis naar Afrika   Hier vind je al onze tips! - Reis-Expert.nlZUID-AFRIKA RONDREIS; ALLE KINDVRIENDELIJKE INSIDERS TIPS


Eerst brengen we een bezoek aan Lesotho, wat ook wel het Koninkrijk van de Hemel wordt genoemd. Het land ligt namelijk op een hoogte tussen de 1. 400 en 1. 500 meter. Het landschap van Lesotho schijnt heel uitgestrekt te zijn. Dat wordt dus de wandelschoenen aan trekken en lekker de omgeving verkennen! We zullen ook kennismaken met de Besotho, de plaatselijke bevolking van Lesotho.

Rondreis Zuid Afrika Zelf Regelen + Reisschema

Wist je dat Swaziland het kleinste land van Afrika is? Vanuit de stad Manzini zullen we een wildreservaat bezoeken waar we onder andere giraffes, wrattenzwijnen en antilopen kunnen spotten. Het Kruger Park Als je naar Zuid-Afrika gaat mag een bezoek aan het Kruger Park sowieso niet ontbreken. We verblijven hier maar liefst 2 volle dagen om zoveel mogelijk wild te spotten.

Je ziet dan de dieren die zich overdag juist schuilhouden. Het nationaal park is echt heel groot! Met een oppervlakte bijna 19. 500 km2 beslaat het park zo’n ¾ van Nederland. Het Kruger Park staat vooral bekend om de ‘Big Five’ en ik hoop dan ook van harte dat we de leeuw, olifant, neushoorn, buffel en het luipaard gaan zien! Er staan nog wel wat dingen op het programma, maar dit zijn wat leuke hoogtepunten die we gaan zien en doen tijdens de reis.

Praktische Tips Rondreis Zuid-afrika - Ambiancetravel

Beste reistijd Zuid-Afrika Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond en daarom zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Wanneer wij aan het strand liggen, dan is hier winter en wanneer wij de schaatsen uit het vet halen dan is het hier zomer. Dus als winterzonbestemming is Zuid-Afrika ook een prima keuze! Het Krugerpark heeft in de winter gemiddelde maximumtemperaturen van rond de 26-27 graden.

Het zomerseizoen in Zuid-Afrika loopt van december tot en met februari. In het noordwesten is het dan heet en kunnen de temperaturen overdag oplopen tot wel 38 graden. De beste reistijd voor Zuid-Afrika is eigenlijk het gehele jaar, met een voorkeur voor onze winterperiode. Klimaat Zuid-Afrika Het noorden en grote stukken van het centrale deel van Zuid-Afrika hebben te maken met relatief warme klimaatzones.

Zelf Rijden In Zuid-afrika, Is Dat Goed Te Doen? De Ervaring Van

In het westen heerst een koud woestijnklimaat en in het zuiden een koud steppeklimaat. In het oosten en langs de kust vind je voornamelijk land- en zeeklimaten. Het klimaat van Zuid-Afrika is overwegend subtropisch, hoewel in grote delen van het binnenland de temperatuur in de wintermaanden te laag ligt om het subtropisch te mogen noemen.

Wááát???? Gaan jullie heulemáál naar Zuid Afrika terwijl je hoogzwanger bent én met jullie dochter van net 1 jaar??? Gelukkig wint het positieve het bij ons altijd en konden we niet wachten tot het avontuur zou gaan beginnen. De voorpret is daar al een groot onderdeel van, want het plannen van reizen is één van mijn grote hobby’s.

Praktische Informatie Zuid-afrika - Outsight Travel

De reisafstanden met de huurauto werden gelimiteerd en de de duur per verblijfplaats werd wat langer. Op vrijdag 13 december 2014 was het dan zover, we zouden terugkeren naar het land waar we twee jaar daarvoor smoorverliefd op waren geworden. Dit was alleen niet de enige reden waarom we zo snel alweer voet op Zuid Afrikaanse bodem zouden zetten, er was namelijk ook een heel belangrijk event waar we maar wat graag bij wilden zijn: De bruiloft van onze goede vrienden Jort & Kate.

Heerlijk om door de nacht heen te vliegen en Jools heeft dan ook zo goed als de hele reis geslapen. We haalden onze huurauto op en stelden de navigatie in op een rustig plaatsje net buiten Kaapstad. Even wennen aan het rechts sturen en rijden, maar daar zit je zo weer in.

Reviews - Bijzonderafrika

Hoe leuk is het voor de kids (en jezelf!) om je strand te delen met…. PINGUÏNS?! Er zijn twee stukken strand: het eerste stuk kun je via een speciaal looppad de enorme kolonie Afrikaanse pinguïns bewonderen en het tweede is toegankelijk voor het publiek en kan er tussen de pinguïns gezwommen, gezonnebaad en gespeeld worden.

More from Vakantie, Tips

Navigation

Home

Latest Posts

Vakantie Periodes Europa

Published Feb 25, 22
10 min read

Vakantie Europa Tips

Published Feb 23, 22
10 min read